HoLEP

HoLEP ameliyatı nedir?

HoLEP ameliyatı, holmium lazer enerjisi kullanarak büyümüş prostat dokusunun kapsülünden ayrılarak kapalı olarak tamamen çıkarılması işlemidir. Prostat büyümesi tedavisinde uygulanan en güncel ameliyat yöntemi olan ve diğer tedavi yöntemlerine olan üstünlükleri nedeniyle Avrupa ve Amerika’da kısa sürede popüler hale gelen bu yöntem Üroloji Kılavuzlarında da altın standart tedavi yöntemi olarak yerini almıştır.

HoLEP açılımı nedir?

Açılımı “Holmium Laser Enucleation of Prostate” olup, büyümüş prostat iç dokusunun (adenom) lazer yardımıyla kapsülünden ayrılarak çıkarılması anlamına gelmektedir.

HoLEP ameliyatı nasıl yapılır?

Bu işlem herhangi bir kesi yapılmadan idrar kanalından bir endoskop vasıtasıyla girilerek yapılmaktadır. Büyümüş prostat dokusu lazer yardımıyla dikkatli bir şekilde kapsülünden ayrılarak idrar torbasının içine atılır. Mesane içine atılan prostat dokusu morselatör adı verilen aletle çok küçük parçalara ayrılarak vücut dışına alınır. Sonda takılıp işlem bittikten sonra çıkarılan dokular incelenmek üzere patolojiye gönderilir.

HoLEP ameliyatı kimlere yapılır?

Bu ameliyat yöntemi iyi huylu prostat büyümesi tedavisinde kullanılan endoskopik (kapalı) bir ameliyat yöntemidir. Bu yöntem prostat ameliyatı gereksinimi olan herkes için uygundur. Ameliyatta prostat dokusunun kapsülü dışında kalan kısmının tamamı çıkarıldığı için hastalığın tekrarlama riski neredeyse yok denecek kadar azdır ve boyutundan bağımsız olarak her prostat için uygulanabilmektedir.

Leave A Comment

All fields marked with an asterisk (*) are required